В ПАСЕ считают, что изменения к закону о выборах не должны быть применены

04.02.2010, 17:45

Изменения к закону о выборах, внесенные накануне голосования, не могут быть использованы 7 февраля. Такое мнение высказала докладчик Парламентской ассамблеи Совета Европы по Украине Ренате Вольвенд. (укр.)

Ренате Вольвенд висловила очікування, що внесені до закону про вибори президента зміни на практиці не будуть застосовані. Адже у такий стислий термін, який залишився до голосування, провести належну розяснювальну роботу серед усіх пересічних співробітників виборчих комісій, на думку Вольвенд, неможливо. Я очікую на зустріч з представниками Центральної виборчої комісії, аби запитати їх: як вони збираються належним чином розяснити законодавчі зміни на місцях? Я спробую пояснити, що прийняті в останній момент зміни не можна застосовувати. У мене є побоювання, що через законодавчий безлад українські суди стануть найбільш завантаженими судами в Європі, - сказала доповідач Ради Європи, відлітаючи до Києва.

Попри всі правові чвари напередодні голосування, Ренате Вольвенд закликала українців у неділю у будь-якому разі прийти на виборчі дільниці. Це єдине, що громадяни можуть зробити для подальшої демократизації своєї країни, переконана парламентарій з Ліхтенштейна. "Я сподіваюсь, що голосування пройде так, як і в першому турі, а саме: чесно, вільно і прозоро. Маю надію, що зрештою вирішальним буде саме слово виборця, яке він скаже на виборчих дільницях", - наголосила Вольвенд. На думку доповідачки ПАРЄ, новообраний Президент має докласти зусиль, аби з України було у найближчому майбутньому знято моніторинг Ради Європи. Про це повідомляє Deutsche Welle.

Читайте також