Ежель: Мы готовы к нормальной плодотворной роботе с российскими коллегами

25.06.2010, 10:45
Фото: www.mil.gov.ua
24 июня в Крыму под председательством министра обороны Украины Михаила Ежеля и министра обороны Российской Федерации Анатолия Сердюкова состоялось 3-е заседание Подкомитета по вопросам безопасности Украинско-Российской межгосударственной комиссии. (укр.) 

За підсумками роботи Підкомітету керівники оборонних відомств України і Росії Михайло Єжель та Анатолій Сердюков підписали регламент Підкомітету та Протокол 3-го засідання Підкомітету з питань безпеки Українсько-Російської міждержавної комісії. 

Також Михайло Єжель та Анатолій Сердюков провели короткий брифінг для представників засобів масової інформації. 

Як зазначив міністр оборони України Михайло Єжель, в ході роботи Підкомітету його учасники розглянули 10 питань і по кожному з них було прийнято рішення. 

- У IV-му кварталі поточного року ми спланували наступне - 4-е - засідання Підкомітету, в ході якого вирішуватимуться усі питання, які були визначені сьогодні. Ми готові до нормальної плідної роботи з російськими колегами, - відзначив керівник вітчизняного оборонного відомства. 

У свою чергу міністр оборони Російської Федерації Анатолій Сердюков підкреслив, що під час засідання були розглянуті доволі серйозні питання і частина з них потребує подальшого опрацювання. 

- Перед нами стоять серйозні питання, які не вирішувалися протягом багатьох років. Я задоволений тим, що після довгої перерви ми зібралися для продовження діалогу. Той великий обсяг проблем, який був у наших відносинах ми незабаром вирішимо. Роботу розпочато, ми її робимо та будемо продовжувати робити. Міністерство оборони Росії має низку доручень Президента Російської Федерації та Уряду. В рамках цих доручень ми і будемо працювати, - зазначив Анатолій Сердюков. 

Відповідаючи на запитання журналістів стосовно можливості збільшення чисельності Чорноморського флоту Російської Федерації, що дислокується на території України, міністр оборони України Михайло Єжель зазначив, що цей процес відбуватиметься в рамках відповідних домовленостей. 

- Всі інші питання регулюються цивілізованим шляхом за столом переговорів, -  підкреслив глава вітчизняного оборонного відомства. 

У свою чергу Анатолій Сердюков дав позитивну відповідь на запитання щодо можливості продовження практики проведення спільних заходів оперативної та бойової підготовки збройних сил обох країн. 

- Така практика буде продовжена. Більше того, вона буде розширятися. Сьогодні я запросив міністра оборони України відвідати з групою офіцерів оперативно-стратегічне навчання, яке проходитиме на Далекому Сході і до якого залучатимуться війська двох військових округів та Тихоокеанського флоту, - повідомив міністр оборони Російської Федерації Анатолій Сердюков. 
Инф. пресс-службы Министерства обороны Украины.

Читайте також