Навчальний рік у Києві: Кличко повідомив, як працюватимуть школи з 1 вересня

19.08.2022, 16:33

У Києві планують з 1 вересня відкрити школи для навчання дітей зокрема і в очному форматі.

Сьогодні триває підготовка до початку нового навчального року. Про це мер Києва Віталій Кличко заявив під час серпневої конференції освітян у столиці.

"Навіть в цих складних умовах, в ситуації воєнного стану ми з вами ухвалили рішення відкрити школи та садочки та розпочати в них новий навчальний рік. Навчальні заклади міста знову прийматимуть учнів, дітей. Це серйозне і відповідальне рішення. Тому тут сьогодні освітяни і зібралися, щоб обговорити, як підготовлені наші школи і садки до роботи в нинішніх умовах. Бо безпека і життя дітей – це найголовніше", – сказав Віталій Кличко.

Мер столиці зазначив, що задля безпеки дітей та вчителів у школах та садках міста здійснили моніторинг укриттів та приміщень понад 1 тисячі закладів освіти – щодо можливості їх використання як найпростіших укриттів та склали акти оцінки цих приміщень. На сьогодні обстежили 100% закладів освіти та склали акти оцінки 67% укриттів при закладах освіти.

У столиці для очного навчання дітей відкриють тільки ті школи, де облаштовані найпростіші укриття. Заклади ж, в яких і поруч з якими немає укриттів, працюватимуть в онлайн форматі.

 

 

Читайте також