В Україні зростає захворюваність на COVID-19

15.09.2022, 17:44

За місяць у Києві значно зросла захворюваність на COVID-19. Про це повідомляє "Громадське телебачення", посилаючись на директорку Департаменту охорони здоров'я КМДА Валентину Гінзбург.

За її словами, місяць тому за тиждень із 8 до 14 серпня фіксували 316 випадків COVID-19 у Києві, а за минулий тиждень у вересні фіксують вже 2278 випадків.

"Якщо ж порівнювати між собою два останніх тижні, то рівень захворюваності виріс удвічі. Вважаю, що таке зростання із повним правом можна називати стрімким", - сказала Гінзбург.

Також збільшується кількість тяжких випадків, коли необхідна госпіталізація. За словами директорки департаменту, наразі у лікарнях столиці дорослих із COVID-19 перебуває вдвічі більше, ніж на початку вересня, а дітей - вчетверо.

По всій країні захворюваність на COVID-19 теж зростає. Так, з 5 по 11 вересня зафіксували 23864 випадки інфікування, з них 70 пацієнтів померли від ускладнень. Натомість тижнем раніше виявили 16155 нових випадків, зокрема 44 людини померли.

Лікарі відзначають зміни в основних симптомах захворювання. Наразі у легкій формі можуть проявлятися розлади кишково-шлункового тракту, а у складній можуть бути проблеми з серцево-судинною чи судинно-мозковою системами, навіть можливі інсульт або інфаркт.

Читайте також