Президент утвердил закон, который регулирует отношения в сфере энергетики в зоне АТО

24.04.2015, 15:24

Президент Петро Порошенко утвердил Закон N284 - VIII "О внесении изменений в Закон Украины "Об электроэнергетике" относительно особенностей регулирования отношений в сфере энергетики на территории проведения антитеррористической операции". (Укр.)

Документ був схвалений Верховною Радою 7 квітня.

Закон надає повноваження Кабінету Міністрів встановлювати особливості регулювання правових, економічних та організаційних відносин, пов'язаних з продажем електричної енергії з оптового ринку електричної енергії України на територію, де органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження. Крім того, законом регулюються відносини, пов'язані з виробництвом, передачею, розподілом, постачанням, купівлею, продажем і використанням електричної енергії на вказаних територіях.

Уряд також визначає перелік населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють або здійснюють не в повному обсязі свої повноваження.

Закон був розроблений на виконання Указів Президента N875/2014 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 4 листопада 2014 року "Про невідкладні заходи щодо стабілізації соціально-економічної ситуації в Донецькій та Луганській областях" та N876/2014 "Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 4 листопада 2014 року "Про стан забезпечення енергетичної безпеки держави та невідкладні заходи щодо сталого проведення опалювального сезону 2014/15 року".
Инф. официального сайта Президента Украины.
 

Читайте також

Читайте также