"Энергоатом" осуществил очередной шаг по обеспечению энергетической безопасности Украины

25.04.2015, 11:24

Контракт на поставки обогащенного урана между французской компанией AREVA и украинской НАЭК "Энергоатом" подписан в Брюсселе, в представительстве "Энергоатома". (Укр.)

Підписи під контрактом поставили президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський та старший виконавчий віце-президент, очільник підрозділу Mining&Front-End Олів'є Вантц.

НАЕК "Енергоатом" послідовно виконує завдання забезпечення енергетичної безпеки України. "Сьогодні підписано контракт, яким розширюється співробітництво з одним зі світових лідерів у сфері ядерних технологій - французькою компанією AREVA. Цей контракт є реальним кроком у сфері диверсифікації поставок ядерних матеріалів для українських АЕС", - наголосив під час підписання Юрій Недашковський.

Компанія AREVA виграла конкурс не лише завдяки найпривабливішій ціновій позиції, але й мінімізованим ризикам для "Енергоатома", що закладено у Контракт.

Також в рамках зустрічі сторони обговорили поточні питання взаємодії двох атомних компаній, серед яких: обмін досвідом з питань спорудження та безпечної експлуатації АЕС, включаючи питання підвищення безпеки; поводження з відпрацьованим ядерним паливом (ВЯП) та радіоактивними відходами (РАВ); модернізація та підвищення безпеки енергоблоків українських АЕС; продовження терміну служби енергоблоків; ядерна безпека, радіаційний захист навколишнього середовища і персоналу АЕС.

Компанія AREVA є давнім партнером "Енергоатома". Наразі в Компанії діє Угода про дорожню карту в галузі атомної енергетики між ДП "НАЕК "Енергоатом" та AREVA від 2011 року, що охоплює питання поводження з відпрацьованим ядерним паливом та радіоактивними відходами (включаючи зберігання, транспортування та переробку).
Інф. Прес-служби Міністерства енергетики та вугільної промисловості.

 

Читайте також

Читайте также