Порошенко посетит Германию 13-14 мая

11.05.2015, 18:10

Во время посещения учебного центра "Десна" (Черниговская область) глава государства сообщил, что посетит Германию 13-14 мая, где, в частности, в городе Аахен проведет встречи с мировыми европейскими лидерами и обсудит вопросы мирного урегулирования на Донбассе. (укр.)

Петро Порошенко відзначив роль канцлера Німеччини Ангелу Меркель та Президента Франції Франсуа Олланда у забезпечення виконання Мінських домовленостей. "Наше ключове завдання - єдність Європи, єдність та солідарність з Україною", - наголосив глава держави.

Президент підкреслив важливість донесення об'єктивної інформації про те, що відбувається в зоні АТО. Глава держави наголосив, що Україна неухильно дотримується всіх без виключення Мінських зобов'язань, однак бойовики постійно здійснюють провокації проти України. "Про це має знати весь світ", - сказав Президент.

"Ми маємо забезпечити ефективну координацію дій, щоб ті домовленості, яких було досягнуто, а це в першу чергу рішуче припинення вогню та відведення важкої техніки та артилерії, дотримувались", - сказав Петро Порошенко. Президент наголосив, що техніка не була відведена, як цього вимагають Мінські домовленості. Яскравою демонстрацією порушень з боку бойовиків стали так звані паради в Донецьку та Луганську.

Петро Порошенко також повідомив, що під час зустрічі з генсеком ООН та європейськими лідерами обговорювалось розміщення миротворчого контингенту під егідою ООН та ЄС. "Миротворча операція є методом забезпечення імплементації Мінських домовленостей", - сказав Президент. Під час переговорів з Бан Кі-Муном досягнуто домовленості відкрити в Києві офіс підтримки ООН для допомоги в забезпеченні імплементації Мінських домовленостей, в тому числі і з координацією з ОБСЄ.

Глава держави нагадав, що 21 травня в Ризі відбудеться саміт "Східного партнерства". Україна очікує, що в спільній декларації буде відображено просування в напрямі визначення європейської перспективи України та отримання безвізового режиму.
Инф. официального сайта Президента Украины.

 

Читайте також