Об обстановке на украинско-российской границе и в зоне проведения АТО

18.07.2015, 14:53

Обстановка в зоне проведения антитеррористической операции остается сложной. В течение суток незаконные вооруженные формирования продолжали нарушать режим прекращения огня.(укр.)

Російські найманці знову вели снайперський вогонь по блокпосту "Мар'їнка", на якому спільно несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Обстріл вівся протягом декількох годин з невеликими інтервалами. Крім того, з гранатометів та стрілецької зброї двічі бойовики обстрілювали блокпост "Золоте". Постраждалих серед прикордонників немає.

Терористи продовжували використовувати безпілотні літальні апарати для здійснення повітряної розвідки. Загалом в межах Донецької та Луганської областей зафіксовано політ 4 безпілотників.

Також учора прикордонники спільно зі співробітниками державної фіскальної служби та СБУ у контрольному пункті в'їзду/виїзду "Бугас" під час здійснення перевірочних заходів виявили у конструктивних особливостях легкового автомобіля схованку з готівкою у 8 мільйонів гривень та 1,5 тисячі доларів США. Виявлені кошти, автомобіль та громадян передано співробітникам УСБУ в Донецькій області.

Крім того, в районі н.п. Верхньоторецьке прикордонний наряд під час здійснення заходів контролю виявили автомобіль "Деу Ланос" з нарковмісними медичними препаратами. Під час огляду транспортного засобу, в багажному відділенні правоохоронці виявили 500 ампул "Налбуфін фармекс" та "Налбук". Затриманого передали працівникам міліції.

Впродовж доби прикордонники зафіксували спробу дачі неправомірної винагороди громадянами України у контрольному пункті "Березове". Так, двоє громадян України на автомобілі "Мерседес", які слідували підконтрольну територію незаконним збройним формуванням, запропонували неправомірну винагороду співробітникам Держприкордонслужби в розмірі 20 тисяч гривень за провіз м'ясної продукції. Даних громадян затримано та передано співробітникам Волноваського РВВС УМВС України в Донецькій області.

У контрольному пункті "Бугас" прикордонний наряд виявив громадянина України з підробленою перепусткою. Для з'ясування всіх обставин правопорушення затриманого передали співробітникам міліції. Також у цьому ж пункті контролю прикордонники виявили у водія легкового автомобіля "BMW" підроблений технічний паспорт. Даного громадянина та транспортний засіб передано співробітникам МВС в Донецькій області.

Продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів вздовж лінії розмежування. Всього за добу було затримано 5 транспортних засобів. Належних документів на вантажі не було, крім того автомобілі намагалися об'їхати контрольні пункти, що були на їх шляху. Наразі їх передали представникам ДФС для прийняття правового рішення.
Інф. Прес-служби Державної прикордонної служби.

 

Читайте також