Об обстановке на украинско-российской границе и в зоне проведения АТО

23.08.2015, 13:43

В течение суток обстановка в зоне проведения антитеррористической операции оставалась достаточно сложной. В общем российско-террористические войска 3 раза обстреливали блокпосты, где пограничники несут службу совместно с военнослужащими ВС (укр.)

Зокрема, вчора двічі російські найманці з неконтрольованої території, а саме з н.п. Олександрівка, вели вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів по блокпосту "Мар'їнка". Також терористи здійснили мінометний обстріл контрольного поста "Шахта родина", де несуть службу прикордонники спільно із військовослужбовцями ЗСУ. Постраждалих немає.

Загалом в межах Донецької та Луганської областей прикордонні наряди та підрозділи ЗСУ зафіксували політ 4 безпілотників, які бойовики використовують для здійснення повітряної розвідки місць дислокації українських військових. Також прикордонний наряд виявив ще один безпілотний літальний апарат та вертоліт "Мі-8" на адміністративній межі між Херсонською областю та тимчасово окупованою територією АР Крим.

Під час здійснення перевірочних заходів прикордонники у контрольних пунктах в'їзду/виїзду "Гнутове" та "Бугас" виявили 4-х громадян України та громадянина Пакистану без перепусток, які слідували з непідконтрольної території. Затриманих передано співробітникам МВС у Донецькій області.

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів. Всього за добу прикордонними нарядами та зведеними мобільними групами, які діють в зоні проведення АТО, затримано 10 транспортних засобів. Автівки без належних документів намагалися провезти поза контрольними пунктами в'їзду/виїзду на територію, що тимчасово контролюється бойовиками понад 45 тонн різноманітних товарів. Наразі транспортні засоби з товарами передані представникам фіскальної служби для прийняття правового рішення.
Інф. Прес-служби Державної прикордонної служби.

 

Читайте також

Читайте также