В Национальном военно-медицинском клиническом центре открыто отделение паллиативной помощи для раненых бойцов АТО

29.08.2015, 13:09

В Национальном военно-медицинском клиническом центре заместитель Министра обороны Украины - руководитель аппарата Петр Мехед принял участие в торжественном открытии внештатного отделения паллиативной помощи (укр.).

Відділення на 8 ліжок призначене для лікування поранених в зоні АТО військовослужбовців, які перебувають у важкому стані та потребують тривалого медичного лікування з елементами реанімаційного контролю та інтенсивної терапії.

"За останні півтора року ми багато чого зробили у військовій медицині - від надання пораненим якісної допомоги на полі бою до їх реабілітації в палатах лікувальних закладів. Сьогодні ми вийшли на результат, на який працювали протягом останнього року. І хоча поки що це відділення функціонуватиме не на постійній основі, згодом ми плануємо ввести цю одиницю до штату Національного військово-медичного клінічного центру, де показуватимуть свою майстерність найкращі лікарі", - повідомив заступник Міністра оборони України Петро Мехед.

Відділення такого типу є першим у медичних закладах Міністерства оборони України і є прообразом військово-медичного хоспісу. Зараз тут уже проходить лікування один важкопоранений учасник АТО, боротьба за одужання якого триває близько року. Саме в це відділення відтепер направлятимуть важкопоранених пацієнтів з усіх військових лікувальних закладів.

Відкриття нового відділення паліативної допомоги стало можливим завдяки ефективній співпраці командування Національного військово-медичного клінічного центру, Благодійного фонду "Центр допомоги пораненим", а також допомозі небайдужих громадян.
Інф. Прес-служби Міністерства оборони.

 

Читайте також

Читайте также