Аваков: 26 сентября на улицы Харькова выйдет новая патрульная полиция

29.08.2015, 13:19

С середины сентября начнется набор в ряды спецподразделения МВД "КОРД", а к концу года общественности представят новую службу участковых полицейских. Об этом глава МВД Украины сообщил во время заседания правительства, посвященного выполнению Программы деятельности Кабинета Министров Украины.(укр.)

За словами Арсена Авакова, у Міністерстві внутрішніх справ вже здійснено низку кроків у напрямку реформування відомства. Одним з них є ліквідація кількох підрозділів, діяльність яких викликала негативний резонанс у суспільстві - ДАІ, ГУБОЗ, транспортної та ветеринарної міліції.

Міністр внутрішніх справ України зазначив, що сьогодні на заміну старим закритим структурам створюються нові підрозділи. Зокрема, працівники патрульної поліції вже вийшли на вулиці Києва, Львова та Одеси. Вони підготовлені за новими світовими стандартами, 70 відсотків патрульних мають вищу освіту. При цьому результати опитування киян підтвердили, що новим патрульним довіряють близько 82 відсотків жителів столиці.

За словами Арсена Авакова, 26 вересня нова патрульна поліція вийде на вулиці Харкова. У грудні нові поліцейські з'являться на вулицях Дніпропетровська, Миколаєва, Ужгорода та Мукачевого, Луцька і Хмельницького. До кінця року почнеться процес формування патрульної поліції в Тернополі, Херсоні, Чернівцях, Сумах, Чернігові, Вінниці, Івано- Франківську, Полтаві, Краматорську і Слов'янську, Сєверодонецьку, Рівному, Черкасах Кіровограді, Запоріжжі, Кривому Розі та Маріуполі. Також на трасі Київ-Житомир найближчим часом з'явиться підрозділ дорожньої патрульної поліції, а пізніше - на автошляхах Київ-Львів та Київ-Харків.

Крім того, ще цього року Міністерство внутрішніх справ представить суспільству нових дільничних поліцейських, а також оновлені поліцейські дільниці навзамін старих пострадянських райвідділів міліції, єдиний call- центр 102 та нові сили спеціального призначення поліції "КОРД" (Корпус оперативно-раптової дії). До складу КОРД кандидатів почнуть набирати з 15 вересня, а до кінця року працівники цього спецпідрозділу вже заступлять на службу.

Глава МВС зазначив, що окрім реформи поліції, яка є мейн-стрімом роботи міністерства, серйозно готуються до змін Державна служба надзвичайних ситуацій, Державна міграційна служба та Державна прикордонна служба. Ключовою у справі їх реформування має стати підтримка Українського народу.

"Мета цих змін одна: захист прав і свобод громадян, надання жителям і всім, хто приїздить до України, якісного нового сервісу європейського рівня", - наголосив Арсен Аваков.
Інф. Прес-служби Міністерства внутрішніх справ.

Читайте також

Читайте также