Г.Зубко: Мы ожидаем снижения кредитной ставки банков по кредитам на утепление помещений украинцев

29.08.2015, 13:23

После решения Национального банка Украины об уменьшении учетной ставки, мы ожидаем, что государственные банки - партнеры программы Правительства по внедрению энергоэффективных мероприятий снизят кредитную ставку по кредитам, которые берут украинцы для проведения термомодернизации своих домов. (укр.)

Про це сказав Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час засідання Уряду в п'ятницю.

"Цей крок дозволить підсилити мотивацію українців до проведення енергозбереження", - переконаний Геннадій Зубко.

Віце-прем'єр-міністр України нагадав, що Уряд виділив 343 млн. грн. на державну програму енергозбереження на 2015 р., які спрямовуються на компенсацію частини кредитів, які можуть взяти громадяни або ОСББ і провести утеплення помешкань, будинків, заміну вікон та джерел, встановлення негазових котлів.

"Урядом також прийнята постанова, за якою збільшується до 70% відшкодування таких кредитів для громадян, які мають право на отримання субсидій", - наголосив він.

"З початку реалізації програми стимулювання населення до впровадження енергоефективних заходів видано 21 052 кредити на загальну суму 357,0 млн. грн.", - зазначив урядовець.

Геннадій Зубко додав, що в середньому на область припадає близько 877 кредитів.

"22 області вже підписали меморандум про співпрацю з Держенергоефективності, згідно з яким вони зобов'язуються також компенсувати коштами місцевого бюджету частину кредитів, які беруть громадяни та ОСББ на проведення термомодернізації", - сказав він.
Інф.Прес-служби Віце-прем'єр-міністра.

 

Читайте також

Читайте также