Об обстановке на украинско-российской границе и в зоне проведения АТО

09.01.2016, 13:33

Пограничники продолжают осуществлять охрану украинско-российской границы и линии разграничения между силами АТО и боевиками. За сутки обстрелов блокпостов, где пограничники несут службу вместе с военнослужащими ВСУ, не было. Также в районе проведения антитеррористической операции полеты беспилотных летательных аппаратов, которые используются незаконными вооруженными формированиями для осуществления воздушной разведки, не фиксировались.(укр.)

Вздовж лінії розмежування продовжуються заходи з припинення незаконного переміщення товарів та вантажів.

Так, на контрольному посту "Верхньоторецьке" прикордонним нарядом затримано автомобіль завантажений 200 кілограмами ковбасних виробів. Він слідував до неконтрольованої території оминаючи контрольний пункт в'їзду-виїзду "Зайцеве". На КПВВ "Новотроїцьке" прикордонники виявили автомобіль з товарами народного вжитку. Всього в автівці знаходилося 400 одиниць товарів на загальну суму 15 тисяч гривень.

Крім того, прикордонні наряди спільно з працівниками ДФС завадили черговим спробам переміщення до тимчасово непідконтрольної території коштів. Зокрема, в контрольному пункті "Зайцеве" за добу виявили 2 таких випадки. 100 тисяч гривень були знайдені у громадянина України, який рухався автомобілем "ВАЗ". Кошти були приховані під верхнім одягом. Інший наш співвітчизник під важелем коробки передач "ТОЙОТи" заховав 1,1 мільйона рублів РФ, а в запасному колесі 17 мобільних телефонів. Даних громадян, кошти та товари передано представникам ДФС для прийняття правового рішення.
Інф. Адміністрації Державної Прикордонної Служби України.

 

Читайте також

Читайте также