Внесен ряд совместных с Украиной проектов в перечень проектов совместного интереса Энергетического Сообщества

15.10.2016, 12:27

Украинская делегация во главе с Первым заместителем Министра энергетики и угольной промышленности Галиной Карп приняла участие в заседании Постоянной группы высокого уровня и Совета Министров Энергетического Сообщества, которые состоялись 13-14 октября в. Сараево (укр.)

За результатами зустрічей прийнято рішення Ради Міністрів щодо внесення проекту будівництва нафтопроводу Броди-Адамова Застава до переліку Проектів спільного інтересу Енергетичного Співтовариства (PECI), який дозволить забезпечити диверсифікацію джерел і напрямків постачання нафти до країн Центрально-Східної Європи.

Крім того, до переліку "Проектів взаємного інтересу" (PMI) внесено проекти будівництва газових інтерконекторів Польща-Україна, Угорщина-Україна, та відновлення повітряної лінії електропередач 400кВ Мукачево-Велке Капушани (Словаччина).

Також у висновках за результатами засідання Ради Міністрів включено пропозицію України щодо реалізації проекту "Енергетичний міст Україна-ЄС" за підтримки Європейської Комісії та участі країн-членів ЄС.
Інф. Прес-служби Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Читайте також

Читайте также