Украина и ЕС углубят сотрудничество в вопросах безопасности пищевых продуктов, эпизоотического благополучия и приближении законодательства к европейским нормам

26.11.2016, 12:48

В рамках официального визита члена Европейской Комиссии по вопросам здравоохранения и безопасности пищевых продуктов Витяниса Андрюкайтиса в Украину состоялась встреча еврокомиссара с министром аграрной политики и продовольствия Украины Тарасом Кутовым и Председателем Государственной службы Украины по вопросам безопасности пищевых продуктов и защиты потребителей Владимиром Лапой. (укр.)

Під час свого візиту Витяніс Андрюкайтіс також ознайомився з роботою Державного науково-дослідного інституту з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи, який є офіційно визнаною ЄС референт- лабораторією.

Під час перемовин сторони обговорили поточний стан виконання Всеохоплюючої стратегії імплементації законодавства у сфері санітарних та фітосанітарних заходів.

Європейські колеги висловили повну підтримку євроінтеграційних напрямків Держпродспоживслужби в частині санітарних та фітосанітарних заходів, а також зусиль, які докладає Служба в частині контролю інфекційних хвороб тварин, що в свою чергу сприятиме захисту території ЄС.

Крім того, були обговорені спільні зусилля України та ЄС в частині забезпечення епізоотичного благополуччя щодо інфекційних хвороб тварин, у тому числі АЧС, сказу, нодулярного дерматиту.

Разом з цим українська сторона подякувала єврокомісару за допомогу, яку надає ЄС у проведені тренінгів і підвищення кваліфікації українських фахівців в галузі забезпечення здоров'я тварин та безпечності харчових продуктів.

Володимир Лапа окремо висловив вдячність європейським колегам за міжнародну технічну допомогу (програмне і технічне забезпечення ІТ, а також лабораторне обладнання), яку Україні було надано у рамках контракту на постачання ЄС Державній службі України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів. Голова Держпродспоживслужби наголосив, що така технічна допомога є досить важливою для проходження Україною євроінтеграційного шляху.

Під час переговорів Україна та ЄС домовилися про сприяння взаємній торгівлі. Також Європейський Союз надаватиме всебічну підтримку Україні у разі поширення нодулярного дерматиту територією нашої держави.
Інф. Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Читайте також

Читайте также