Где в мире находится ваше Art Selfie?

05.09.2018, 13:25
Где в мире находится ваше Art Selfie?

В январе этого года мир увлекся искусством немного больше, чем обычно - включая ведущими вечерних шоу, футболистами и истребителями вампиров. В приложении Google Arts & Culture было сделано более 78000000 арт-Селфи, что стало возможным благодаря эксперименту, который находит вашего двойника среди десятков тысяч произведений искусства из коллекций наших музеев партнеров со всего мира, сообщает Официальный Блог - Google Украина (укр.).

Щоб мистецтво стало більш доступним для всіх, ми запускаємо функцію Art Selfie у всьому світі. Завдяки співпраці з нашими партнерами ми також збільшили кількість раніше доступних творів мистецтва більш ніж удвічі, так що ви можете порівняти своє фото із десятками тисяч портретів. Іноді можна отримати дивовижні результати, такі як зворушливий приклад жінки в Сент-Луїсі, США, чиє селфі було порівняно з портретом її прабабусі Емми. Спробуйте, і хто знає, може ваше фото схоже на портрет імператора Годжонга або на один із творів Фріди Кало.

За допомогою Art Selfie в додатку Google Arts & Culture будь-хто може зробити своє селфі і знайти схожі обличчя на творах мистецтва. Функція використовує технологію комп'ютерного зору для порівняння селфі користувачів з тисячами предметів мистецтва з музеїв по всьому світу, які ви можете знайти в Google Arts & Culture.

Коли ви робите селфі, ваша фотографія порівнюється з обличчями на творах мистецтва, представлених нашими музеями-партнерам. Через короткий проміжок часу вам будуть показані результати, зокрема відсоток схожості з кожним портретом. Клікнувши на зображення вашого двійника, ви можете дізнатися більше про картину або художника, про які ви, можливо, ніколи раніше не чули.

Ми з нетерпінням хочемо побачити, як люди по всьому світу використовують Art Selfie, щоб дізнатися більше про мистецтво і культуру. Ми сподіваємось, що вам сподобається ця функція, як ось цій парі, фото яких виявились схожими на портрети також чоловіка та жінки, або цьому прихильнику мистецтва, який у реальному житті відвідав музей, щоб побачити картину із своїм двійником.

Завантажуйте додаток Google Arts & Culture для iOS або Android (g.co/ArtSelfie) і поділіться своїм #ArtSelfie з друзями.
Автор: Мішель Лео, менеджер, Google Arts & Culture

Читайте також