Во Львове пройдёт 25 Book Forum

14.09.2018, 15:32
Во Львове пройдёт 25 Book Forum

С 13 по 19 сентября во Львове пройдёт 25 Форум издателей (укр.)

С 13 по 19 вересня у Львові буде проходити BookForumLviv, також відомий до 2018 року як Форум видавців у Львові — книжковий ярмарок і Львівський міжнародний літературний фестиваль. Найбільший український книжковий ярмарок та один з найбільш масових заходів подібного типу в Східній Європі.

Урочисте відкриття Форуму відбудеться 19 вересня за участі Президента України Петра Порошенка.  

Фокусна тема цьогорічного Форуму видавців – Ринок свободи.

У межах фокусної теми ми хочемо поговорити про те, як кожен із нас "торгує" своїми уявленнями про свободу під тиском обставин: щоразу підвищуючи або знижуючи ставки. Про те, як визначається ціна на свободу, залежно від умов торгівлі та суб’єкту, який стає її споживачем. Про спекуляції поняттями Свободи, які активно використовуються у пропаганді. Вибір цьогорічної теми "BookForum" не є випадковим, бо впродовж 25 років ми збирали різних людей, що мали різні думки, перемоги та проблеми. Ми надавали майданчик для взаємодії і створили ще одне місце, де люди переглядали свої бажання. Ми не можемо стверджувати, що це були позитивні чи негативні зміни, але хочемо акцентувати увагу наших відвідувачів та учасників на тому, що зміни відбувалися і, відбуваються, а ринок функціонує", – зазначила програмна директорка Софія Челяк.

Почесними гостями стануть американські письменниці Марсі Шор  та Енн Епплбом.

Цього року в програмі 910 подій, 14 тематичних кластерів, 13 спецпроектів, 1010 учасників з усіх областей України, 70 іноземних авторів із 25 країн світу.

Традиційно відбудеться Міжнародний літературний фестиваль, який відвідають автори з 25 країн, Міжнародний бібліофорум, Благодійна акція для людей похилого віку "Третій вік: задоволення від читання". Книжковий ярмарок де Форум об’єднає 250 видавництв з усіх областей України.

На Форумі традиційно будуть найвідоміші українські автори, серед яких Сергій Жадан, Оксана Забужко, Андрій Любка, Юрій Андрухович, Андрій Курков, Тарас Прохасько. Також на форумі можна буде почути міністра культури Євгена Нищука, міністра освіти Лілію Гриневич, в.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун, екс-директора польського Інституту книжки Гжегожа Гаудена, відомих українських політиків та бізнесменів. По материалам интернет-СМИ.


 

Читайте також