У 13 областях України відновили навчання у школах

14.03.2022, 13:09
У 13 областях України відновили навчання у школах

У понеділок, 14 березня, у більшості областей України після вимушених канікул, пов'язаних з нападом Росії на нашу країну, відновили навчальний процес. Як повідомив міністр освіти та науки Сергій Шкарлет, навчання стартувало у 13 областях.

"Форма освітнього процесу залежить від безпекової ситуації у кожному регіоні, територіальній громаді окремо і вона обов'язково узгоджена з військовою адміністрацією", - наголосив міністр.

При цьому у восьми областях частково у громадах відновили навчання, а частково - продовжили канікули. У чотирьох областях освітній процес призупинено.

Для дистанційного навчання вчителі можуть використовувати національну електронну платформу "Всеукраїнська школа онлайн", де розміщені уроки з усіх предметів для учнів 5-11 класів. Крім того, Міністерство освіти України спільно з компанією Google Україна створили Всеукраїнський онлайн- розклад.

Крім того, сьогодні стартував освітній проєкт "Навчання без меж" - спільний проєкт Міністерства освіти і науки України, Міністерства культури та інформаційної політики, українських телеканалів ПЛЮСПЛЮС, "Піксель" та "Суспільне", а також платформ онлайн-телебачення MEGOGO, "Київстар ТВ", "1+1 відео" та sweet. tv.

Проєкт передбачає трансляцію відеоуроків для школярів 5-11 класів, які залишаються в регіонах, де є проблема недостатньо якісного зв'язку та доступу до інтернету.

З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну загинуло дев'яносто дітей. Внаслідок бомбардувань та обстрілів пошкоджено 379 шкіл, дитячих садків та вишів, 59 навчальних закладів зруйновано повністю. Найбільше руйнувань у Донецькій області - 119 навчальних закладів. У Миколаївській - 30, Сумській - 28, Київській - 35, Херсонській - 21, у столиці - 24. Об этом сообщает ZN.UA.

 

Читайте також