В Україні відновлено програму оренди державного майна з пільгами та знижками на час воєнного стану

18.05.2022, 14:26

Кабінет Міністрів України ухвалив розроблений Фондом держмайна та Міністерством економіки проект постанови "Деякі питання оренди державного та комунального майна у період дії воєнного стану" зі спрощеним порядком оренди. Про це повідомляє "Урядовий портал".

"До кінця року повністю звільнено від орендної плати орендарів в місцях де ведуться бойові дії, а до 30 вересня в тих областях, які постраждали від війни. До 30 травня за оренду держмайна не сплачуватимуть в областях з наявною загрозою бойових дій. В усіх інших регіонах орендарі об’єктів держмайна отримують знижку 50%, а орендарі єдиних майнових комплексів сплачуватимуть на 25% менше",- заявила в.о. Голови Фонду держмайна Ольга Батова.

Також важливим результатом поновлення оренди очільниця Фонду назвала нові можливості для релокації бізнесу з прифронтових регіонів.

"Підприємства з небезпечних регіонів тепер отримують можливості для переміщення завдяки пільговій оренді - протягом перших 6 місяців вони сплачуватимуть 1 гривню за 1 квадратний метр на новому місці",- пояснила Ольга Батова.

Вся інформація щодо нового порядку оренди на час дії воєнного стану, а також щодо доступних для оренди об’єктів державного майна, наявна на сайті orenda.gov.ua

Читайте також