Володимир Зеленський виступив на Міжнародному економічному форумі у Давосі

23.05.2022, 13:46
Президент України Володимир Зеленський

Президент України Володимир Зеленський виступив із вступною промовою на відкритті Всесвітнього економічного форуму (WEF) у Давосі.

У своєму онлайн-виступі Володимир Зеленський наголосив, що санкції проти Росії мали бути превентивними, а не реагуючими на факт агресії. "Ми зупинили російську армію і поступово відтискаємо окупантів з нашої землі, але чи довелося б нам це робити, якби ще минулого року нас послухали і запровадили санкції проти рф", - звернувся Зеленський до присутніх з риторичним питанням.

Також ввечері 23 травня Володимир Зеленський проведе відеоконференцію на відкритті Українського дому в Давосі - платформи, створеної для Києва та міжнародних спонсорів.

Всесвітній економічний форум відбудеться вперше після двох років перерви, які виникли через пандемію коронавірусу. Україна стане центром уваги під час чотириденної зустрічі лідерів світового бізнесу.

Україна також згадується у програмі форуму при обговоренні тем глобальної продовольчої кризи та енергетичної безпеки, Холодної війни 2.0 та безпеки Європи, нових міграційних потоків, перегляду політики партнерства ЄС, дискусіях щодо повернення Заходу на світову сцену та можливої смерті глобалізації.

 

Читайте також