ЄС запровадив шостий пакет санкцій проти Росії

03.06.2022, 15:51

Країни Європейського Союзу офіційно запровадили шостий пакет санкцій проти Росії, куди увійшло часткове ембарго на російську нафту, відключення від SWIFT кількох російських банків та заборона на мовлення російської пропаганди. Про це повідомляє видання "E-News", посилаючись на повідомлення Ради ЄС.

Нагадаемо, що попередній, п'ятий пакет санкцій було ухвалено два місяці тому, на початку квітня 2022 року. Цей пакет стосувався ембарго на імпорт вугілля, заборону на операції з чотирма ключовими російськими банками та закриття європейських портів для суден із Росії.

Основною складовою шостого пакету санкцій стала заборона на імпорт російської нафти морем. Є виняток, який зробили для тих країн, які не мають виходу до моря і імпортують російську нафту через південну гілку трубопроводу "Дружба" (Угорщина, Словаччина, Чехія), а також для Болгарії та Хорватії. Ці країни отримали відтермінування на ембарго і зможуть продовжувати імпорт нафти та вакуумного газойля (нафтова фракція) морем довше, ніж решта членів ЄС.

Відключення від SWIFT торкнеться Сбєрбанку, найбільшого російського банку, Московського кредитного банку, Россєльхозбанку, а також Білоруського банку реконструкції та розвитку.

Євросоюз призупиняє мовлення російської пропаганди на території блоку. Це стосуватиметься трьох російських державних телеканалів: Росія РТР/РТР Планета, Росія 24, ТВ Центр International.

Читайте також