Країни G7 виділять понад 4,5 млрд доларів на продовольчу безпеку в світі

28.06.2022, 16:44

Лідери країн "Великої сімки" у спільній заяві розповіли, що докладатимуть зусиль для підвищення глобальної продовольчої безпеки та захисту уразливих верств населення, які можуть найбільше постраждати через продовольчу кризу. Про це повідомляє видання "LB.ua".

Зазначається, що держави "Великої сімки" беруть на себе зобов'язання надати додаткові 4,5 млрд доларів, що збільшує загальну суму спільного зобов'язання семи держав щодо глобальної продовольчої безпеки цього року до понад 14 млрд доларів.

У 2022 році, за даними ООН, до 323 млн людей у всьому світі перебуватимуть у стані "гострої продовольчої нестабільності" або перебуватимуть у групі високого ризику. До цього призвели як численні взаємопов'язані кризи, так і війна Росії проти України, включно з блокуванням експортних шляхів українського зерна.

"Це різко посилює кризу голоду, спричиняє збої в сільськогосподарському виробництві, ланцюгах поставок і торгівлі, які призвели до безпрецедентного рівня світових цін на продукти харчування та добрива, за що Росія несе величезну відповідальність", - наголошується у заяві.

Читайте також