США підтримують рішення Канади повернути Німеччині турбіну для "Північного потоку"

13.07.2022, 17:24

США підтримують Канаду у її рішенні повернути Німеччині відремонтовану турбіну для газопроводу "Північний потік". Про це повідомляє "УНН", посилаючись на заяву офіційного представника Держдепартаменту США Неда Прайса.

"Сполучені Штати єдині з нашими союзниками та партнерами у нашій прихильності до зміцнення європейської енергетичної безпеки, зменшення нашої колективної залежності від російських енергоносіїв та збереження тиску на Кремль. У цьому ключі ми підтримуємо рішення уряду Канади повернути Німеччині турбіну, що працює на природному газі, для використання в трубопроводі "Північний потік - 1". У короткостроковій перспективі турбіна дозволить Німеччині та іншим європейським країнам поповнити свої запаси газу, підвищивши свою енергетичну безпеку та стійкість, а також протидіючи зусиллям росії щодо перетворення енергії на зброю", - сказано в заяві Прайса.

У тому числі США та партнери вивчають способи подальшого скорочення доходів росії від енергоносіїв, щоб продовжувати обмежувати можливості росії фінансувати війну в Україні.

Читайте також