Названа кількість зруйнованих та пошкоджених закладів освіти

Фото - ДСНС

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомив, що станом на 18 травня 2022 року на території України зруйновано або пошкоджено майже 1,8 тис. закладів освіти від початку повномасштабного вторгнення рф.

18 травня 2022

Є загроза повного вимирання Азовського моря - Маріупольська міська рада

фото - Маріупольська міська рада/Telegram

Азовському морю загрожує повне вимирання. Бомбардування російськими окупантами "Азовсталі" у Маріуполі могло пошкодити технічну споруду, яка стримує десятки тисяч тонн концентрованого розчину сірководню. Витік цієї рідини повністю вб'є все живе у морі. Про це повідомляє Маріупольська міська рада.

18 травня 2022

Україна отримає додаткові 150 млн євро фінансової підтримки від Німеччини

Кабінет Міністрів на засіданні 17 травня схвалив постанову про залучення пільгового кредиту в розмірі до 150 млн євро від державного банку Уряду ФРН Кредитної установи для відбудови (KfW). Про це повідомляє "Урядовий портал".

18 травня 2022

В Україні відновлено програму оренди державного майна з пільгами та знижками на час воєнного стану

Кабінет Міністрів України ухвалив розроблений Фондом держмайна та Міністерством економіки проект постанови "Деякі питання оренди державного та комунального майна у період дії воєнного стану" зі спрощеним порядком оренди. Про це повідомляє "Урядовий портал".

18 травня 2022

У "Альфа-Банк Україна" арештували активи на суму 12,4 млрд грн

Офіс Генерального прокурора України оголосил 16 травня 2022 року про арешт активів російського олігарха на суму 12,4 млрд грн. Правоохоронці не називали олігарха та банк, але йшлося про російського олігарха Михайла Фрідмана та "Альфа-Банк Україна". Про це повідомляє видання AIN.ua

18 травня 2022

18 травня – День пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу

18 травня 2022  року виповнюється 78 років від початку депортації радянським режимом кримських татар із Криму. Цього дня в Україні та світі згадують жертв геноциду кримськотатарського народу.

Цього дня у  1944 році з півострова було відправлено перший ешелон кримських татар. Загалом було депортовано близько 200 тисяч людей. Внаслідок насильницької депортації кримські татари втратили дім, батьківщину, рідних, а багато хто - і життя. У 2015 році Верховна Рада України визнала цей злочин комуністичного режиму геноцидом кримськотатарського народу.

18 травня 2022