НБУ у червні продав рекордний обсяг валюти з резервів

Національний банк України (НБУ) протягом червня 2022 року купив на міжбанківському валютному ринку 31 млн доларів і продав 3987,3 млн доларів. Негативне сальдо досягло історичного максимуму - 3956,3 млн доларів. Про це повідомляє видання "Finance.UA", посилаючись на данні НБУ.

01 липня 2022

З 1 липня скасовується "нульове" розмитнення автомобілів

З 1 липня за розмитнення транспортного засобу доведеться платити у повному обсязі - мито, ПДВ та акциз. Відновлення оподаткування імпорту пояснюють необхідністю наповнення державного бюджету та ліквідації надмірної конкурентної переваги проти продукції, що виробляється всередині країни.

01 липня 2022

З 1 липня в Україні підвищується прожитковий мінімум

Прожитковий мінімум в Україні з 1 липня підвищується попри війну, середній розмір підвищення складе 100 грн. Про це пише "ТСН.ua", посилаючись на повідомлення заступника міністра соціальної політики Віталій Музиченко в ефірі Всеукраїнського телемарафону.

01 липня 2022

Інтернет від Starlink з'явиться у поїздах Укрзалізниці до кінця року

У поїздах Укрзалізниці супутниковий інтернет від Starlink з'явиться до кінця 2022 року. Про це пише видання ДОУ, посилаючись на інтерв'ю керівника Держспецзв'язку Юрія Щиголя Liga.Tech.

01 липня 2022

Кіберполіція викрила злочинну групу, яка привласнила 100 млн грн українців

Кіберполіція викрила злочинну групу на привласненні 100 мільйонів гривень українців під виглядом соцвиплат з ЄС. Про це повідомили в Нацполіції.

01 липня 2022

У червні бізнес негативно оцінив перспективи економічної діяльності

Представники різних сфер бізнесу у червні негативно оцінили перспективи своєї економічної діяльності. Про це свідчить індекс очікувань ділової активності (ІОДА), розрахунок якого після тримісячної вимушеної перерви поновив Національний банк України. За червень 2022 року він становив 41.3 за рівноважного значення 50.0.

01 липня 2022

У Верховній Раді встановили прапор Європейського Союзу

Сьогодні, 1 липня, у сесійній залі Верховної Ради України було встанвлено прапор Європейського Союзу. Віднині поряд із жовто-блакитним стягом стоятиме й прапор ЄС як символ прагнення України стати повноправним членом європейської родини та якомога швидше ухвалити необхідні євроінтеграційні закони. 

01 липня 2022