У Верховній Раді встановили прапор Європейського Союзу

01.07.2022, 14:06
У Верховній Раді встановили прапор Європейського Союзу

Сьогодні, 1 липня, у сесійній залі Верховної Ради України було встанвлено прапор Європейського Союзу. Віднині поряд із жовто-блакитним стягом стоятиме й прапор ЄС як символ прагнення України стати повноправним членом європейської родини та якомога швидше ухвалити необхідні євроінтеграційні закони. 

На сьогоднішньому засіданні Верховної Ради перед депутатами виступили Президент України Володимир Зеленський та Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.
Фон дер Ляєн заявила, що Україна має дуже "чітку європейську перспективу" і є країною –кандидатом на вступ у ЄС, що, за її словами, "здавалося майже неймовірним лише п'ять місяців тому".

В своєму виступі Президент України Володимир Зеленський подякував усім європейським народам та лідерам, які виступили за кандидатство України до Європейського Союзу. “Сьогодні я хочу подякувати кожному європейському народу і кожному лідеру, які виступили за кандидатство для нашої держави. Стільки переговорів за такий короткий проміжок часу, напевно, ще ніколи не було. Але усі вони були предметними, продуманими, часом непростими. І і я хочу подякувати усім присутнім, у тому числі - нашому Кабміну, кожному і кожній ”, – зазначив Зеленський

За його словами, великий персональний внесок у цей успіх зробили великі друзі України. “І я впевнений, що вони і надалі будуть нашими великими друзями. Зокрема, це – Президент Європейської ради Шарль Мішель і Президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн”, - заявив глава держави.

Звертаючись до Президента Європейської комісії,  Президент України подякував їй за лідерство у побудові цих потужних міцних історичних відносин між Україною та Європою, які, за його словами, дійсно стали нашою новою історією, “новою європейською історією, і вже - спільною європейською історією України”.

.

Читайте також