Верховна Рада призначила Оксану Жолнович новим міністром соцполітики

19.07.2022, 12:36
фото facebook.com/OksanaZholnovych

У вівторок, 19 липня, Верховна Рада підтримала призначення Оксани Жолнович новим міністром соцполітики. За призначення Жолнович проголосували 282 депутати.

Жолнович змінила на посаді голови Мінсоцполітики Марину Лазебну. 

Оксана Жолнович з 2020 року була керівницею департаменту соціальної політики і охорони здоров'я Офісу президента. З 2019 по 2021 була радницею міністра соціальної політики. Працювала у сфері захисту осіб з інвалідністю. Була членом правління Фонду соціального страхування від тимчасової непрацездатності.

Жолнович була член політичної партії "Сила Людей". Від цієї політсили чотири рази балотувалася до рад різних рівнів, але жодного разу не була обрана. У 2014 на позачергових виборах до Верховної ради була включена до виборчого списку під № 5 партії “Сила людей”. У 2015-тому як мажоритарниця висувалася в депутати Львівської обласної ради. Того ж року подавалася ще й на посаду голови і водночас депутатки Львівської міської ради.

З 1996 по 2001 навчалася у Львівському національному університеті імені Івана Франка за спеціальністю "правознавство", кваліфікація "юрист". Там же захистила кандидатську дисертацію на тему "Система трудового права України".

Брала участь у проєкті “Нові лідери”, де написала про себе: “Займаюся тренерською та просвітницькою діяльністю у сфері активізації та захисту громадянських, соціальних трудових і екологічних прав, забезпечення гендерної рівності”.

 

Читайте також