Верховна Рада погодила призначення Генпрокурором Андрія Костіна

27.07.2022, 13:58
фото -telegram/Ярослав Железняк

27 липня 2022 Верховна Рада України надала згоду на призначення Андрія Костіна на посаду Генерального прокурора.

За проголосувало 299 депутатів. Тепер указ про призначення ще має підписати Президент України.

Андрій Євгенович Костін – український юрист, політик. Народний депутат України 9-го скликання. Член партії "Слуга народу". Голова Комітету Верховної Ради з питань правової політики.  Народився 17 квітня 1973 року у місті Одеса. У 1995 році закінчив із відзнакою Одеський державний університет ім. І. І. Мечникова. 

Костін був директором Адвокатської компанії "Право".  Також був заступником голови Ради адвокатів Одеської області, заступником голови президії Об'єднання адвокатів "Одеська обласна колегія адвокатів". Працював у різних адвокатських компаніях та інших організаціях. Пройшов шлях від юриста до керівника компанії.  Є членом правління ГО "Одеський дипломатичний клуб". 

У 2010 був обраний депутатом Одеської міськради від партії "Фронт Змін".  Кандидат у народні депутати від партії "Слуга народу" на парламентських виборах 2019 року, No 108 у списку. 

Після призначення Ірини Венедіктової зайняв посаду голови Комітету Верховної Ради з питань правової політики, голова підкомітету з питань виконання рішень Європейського суду з прав людини та альтернативного розв'язання спорів.  Член делегації для участі у Тристоронній контактній групі, представник в робочій підгрупі з політичних питань. Член Національної ради з питань антикорупційної політики.  Член Комісії з питань правової реформи.  Має почесне звання Заслужений юрист України - за значний особистий внесок у державне будівництво, зміцнення обороноздатності, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток Української держави, вагомі трудові досягнення, багаторічну сумлінну працю та з нагоди 30-ї річниці незалежності України.  

Читайте також