Україна вперше відзначає День державності

28.07.2022, 09:44
Україна вперше відзначає День державності

Сьогодні, 28 липня, Україна вперше відзначає День української державності.

Запровадити нове державне свято, яке відзначатиметься у День хрещення Київської Русі-України 28 липня, запропонував торік Президент Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності України. Тоді ж глава держави підписав відповідний указ про затвердження Дня державності.

Президент України Володимир Зеленський привітав громадян із Днем української державності. Привітання оприлюднене на офіційному Телеграм-каналі Президента.

"Нашу велику українську сім‘ю єднає родина державних символів України. Це три брати: Державний прапор України, Державний герб і Державний гімн. На мою думку, дуже важливо не лише відзначати появу державності, а й об'єднуватися задля її збереження. Ми думали, що запанували у своїй сторонці. Ми кладемо душу й тіло за нашу свободу. Бо забули, що ще далеко не всі вороженьки — як роса на сонці... Але ми не забули, якого ми роду. А отже, нам точно усміхнеться доля, бо це наша доля", — сказав глава Української держави.

У коментарі до відеопривітання Зеленський зауважив, що сьогодні в країні неспокійний ранок через ракетний терор з боку російської федерації.

"Ми не здамося. Не опустимо рук. Нас не залякати. Україна — самостійна, вільна, неподільна держава. І буде такою завжди", — підкреслив Президент України.

 

Читайте також