Політика Великої Британії щодо України після відставки Бориса Джонсона не змінится - МЗС

08.07.2022, 13:19
Політика Великої Британії  щодо України після відставки Бориса Джонсона не змінится - МЗС

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважає, що відставка прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона не змінить політику цієї країни щодо України.

«Безумовно, Борис Джонсон за час цієї війни проявив себе як людина смілива, і людина, яка не боїться брати на себе ризики. Згадати хоча б його візит до Києва в квітні. Він така персона, яку замінити дуже складно, ніколи не буде людини, схожої на нього. Але, я переконаний, що хто б не був прем’єр-міністром Великої Британії, політика і підтримка Британії щодо України залишиться незмінною. І ми будемо співпрацювати з ними і вони будуть надавати нам допомогу», – зазначив міністр.

Президент Украхни також відзначив «рішучу та безкомпромісну підтримку» Борисом Джонсоном України.

«Ми не сумніваємося, що підтримка Великої Британії збережеться, але ваше особисте лідерство й харизма робили її особливою», – відзначив Зеленський в телефонній розмові з Джонсоном.

7 липня прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон оголосив про свою відставку.

Після оголошення про відставку Джонсон пообіцяв, що Сполучене Королівство й надалі підтримуватиме Україну в її боротьбі з російською агресією.

«Хочу звернутися до народу України. Я знаю, що ми у Великій Британії продовжуватимемо підтримувати вашу війну за свободу стільки, скільки буде потрібно», – сказав Джонсон.

Борис Джонсон залишатиметься на посаді прем’єр-міністра, доки не буде обраний новий лідер Консервативної партії і лідер британського уряду.

 

Читайте також