Рада підтримала закон про особливий статус поляків в Україні

Верховна Рада підтримала в цілому законопроєкт N7550 про встановлення правових та соціальних гарантій для громадян Польщі, які перебувають на території України. Про це повідомляє "Громадське телебачення", посилаючись на народних депутатів Олексія Гончаренко та Ярослава Железняка.

28 липня 2022

Чи має Україна достатньо газу, аби витримати опалювальний сезон

На початок опалювального сезону, до жовтня, Україна планує закачати у сховища 15 мільярдів кубометрів газу, проте на випадок, якщо РФ припинить транспортування газу українською газотранспортною системою до Європи, зберегти тиск та пройти зиму дозволять запаси в 19 мільярдів кубометрів. Про це повідомляє "UA: Суспільне", посилаючись на експерта Інституту енергетичних стратегій Юрія Корольчука.

28 липня 2022

ЄС не піддасться на "газовий шантаж" Росії - голова МЗС Німеччини

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок в інтерв'ю "Раді Свобода" розповіла, що Європейський Союз не піддасться на шантаж Москви після того, як російський "Газпром" оголосив про чергове значне скорочення постачання газу через "Північний потік-1".

28 липня 2022

Україна вперше відзначає День державності

Сьогодні, 28 липня, Україна вперше відзначає День української державності.

Запровадити нове державне свято, яке відзначатиметься у День хрещення Київської Русі-України 28 липня, запропонував торік Президент Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди Дня Незалежності України. Тоді ж глава держави підписав відповідний указ про затвердження Дня державності.

Президент України Володимир Зеленський привітав громадян із Днем української державності. Привітання оприлюднене на офіційному Телеграм-каналі Президента.

28 липня 2022