ЄС направив Україні мільярд євро допомоги, половина цих грошей - уже на рахунку Нацбанку

Європейський Союз спрямував Україні один мільярд євро виняткової макрофінансової допомоги. Перший транш у 500 мільйонів євро вже зарахований на рахунок Національного банку України. Про це повідомляє "Громадське телебачення", посилаючись на Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

01 серпня 2022

Нацбанк оголосив "мобілізацію" монет для допомоги ЗСУ

Національний банк України (НБУ) ініціював благодійний збір монет на допомогу Збройним Силам України. Про це повідомили в НБУ.

01 серпня 2022

Єгипет не відмовився від українського зерна - буде новий контракт

Як повідомив віце-президент Торгово-промислової палати (ТПП) України Михайло Непран, Україна та Єгипет ухвалили рішення закрити попередній контракт із нездійсненними умовами, і укласти нову угоду, за якою і буде здійснено закупівлю пшениці. Про це повідомляє "Українська аграрна конфедерація".

01 серпня 2022

Українським банкам дозволили підняти ставку за кредитами до 20%

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що нові кредити за програмою "5-7-9" на час воєнного стану будуть видавати під ставку до 20% річних. Про це повідомляє "Maanimo".

01 серпня 2022

В Україні запрацював портал для розшуку дітей "Діти війни"

В Україні запрацював державний портал для розшуку дітей – інформаційна платформа «Діти війни», що допомагатиме правоохоронним органам збирати дані про юних українців, які постраждали під час війни, зокрема зникли безвісти або були переміщені на тимчасово окуповані території та депортовані до російської федерації. Про це повідомила радник – уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації Дар’я Герасимчук на брифінгу в понеділок, 1 серпня.

01 серпня 2022

Перше судно з українським продовольством вийшло з Одеського порту

фото - Facebook/oleksandr.kubrakov

Перше з 24  лютого судно з українським продовольством у понеділок, 1 серпня, залишило порт Одеси. Про це у Facebook повідомив голова Мінінфраструктури Олександр Кубраков.
Корабель Razoni завантажений українською кукурудзою. Судно йде до Лівану під прапором Сьєрра-Леоне. Воно рухатиметься коридором, безпеку якого підтверджено нашими партнерами-гарантами – ООН та Туреччиною. На його борту 26 тис тонн української кукурудзи.

01 серпня 2022