Верховна Рада ухвалила закон про "митний безвіз"

15 серпня 20202 р. Верховна Рада України ухвалила Закон "Про внесення змін до Митного кодексу України та інших законодавчих актів України щодо деяких питань виконання Глави 5 Розділу IV Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони". Про це повідомляє "Міністерство фінансів України".

16 серпня 2022

Рада збільшила видатки держбюджету на 270 мільярдів, майже всі гроші - на оборону

Верховна Рада проголосувала за збільшення видатків на оборону та підтримання економіки на понад 270 млрд грн за рахунок збільшення внутрішніх запозичень. Про це повідомляє видання "Урядовий Кур'єр".

16 серпня 2022

Верховна Рада заборонила зниження коефіцієнта заробітної плати під час обчислення пенсій у період дії військового стану.

Прийнятий законопроєкт No7453 запобігає зниженню коефіцієнта заробітної плати при обчисленні пенсій фізичним особам за місяці часткового зменшення доходу на період дії воєнного стану.

16 серпня 2022

Збірна України з артистичного плавання виграла медальний залік Чемпіонату Європи-2022

Українські спортсменки встановили рекорд за кількістю золотих медалей у артистичному плаванні та вперше в історії виграли медальний залік на чемпіонаті Європи-2022 з водних видів спорту.

 Всього було розіграно 12 комплектів нагород. Україна була представлена у восьми з 12 категорій, і в кожній українки здобули золоті нагороди.  В усіх командних виступах брали участь Марта Фєдіна та Марина й Владислава Алексіїви.

16 серпня 2022

Президент України оновив склад Ставки Верховного Головнокомандувача

Фото - Офіс Президента

Президент України Володимир Зеленський вніс зміни у персональний склад Ставки Верховного Головнокомандувача. Про це йдеться в указі No581/2022.

До складу Ставки увійдуть: перший заступник голови СБУ Василь Малюк; командувач Сил територіальної оборони ЗСУ Ігор Танцюра; командувач Сил спеціальних операцій ЗСУ Віктор Хоренко.

Також у ставці затверджено командувача Нацгвардії Юрія Лебедя.

Цим же указом Володимир Зеленський вивів зі складу Ставки ексглаву СБУ Івана Баканова, екскомандувача ССО Григорія Галагана, екскомандувача ТрО Юрія Галушкіна.

16 серпня 2022