Президент України у Львові зустрівся з Генеральним секретарем ООН

У Львові Президент України Володимир Зеленський провів зустріч з Генеральним секретарем Організації Об’єднаних Націй Антоніу Гутеррішем, який перебуває у нашій країні з візитом. 

Глава держави відзначив ключову роль ООН та особисто Антоніу Гутерріша у розв’язанні питання щодо розблокування українських портів для експорту продовольства. Було домовлено про продовження активної та всебічної координації з ООН у реалізації зернової ініціативи.

18 серпня 2022

У Львові відбулася зустріч президентів України та Туреччини

Фото - Офіс Президента

У Львові відбулася зустріч Володимира Зеленського та Раджепа Ердогана. Президент Володимир Зеленський обговорив у Львові з президентом Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом вивіз зерна, загрозу Запорізькій АЕС та співробітництво у сфері оборони. Про це у четвер, 18 серпня, повідомляє прес-служба Офісу президента.

18 серпня 2022

Туреччина візьме участь з післявоєнній відбудові інфраструктури України

У Львові Україна та Туреччина підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо відновлення інфраструктури, який передбачає участь турецької сторони у повоєнній відбудові України.  Про це повідомляє Офіс президента.

 Документ підписали міністр інфраструктури України Олександр Кубраков та міністр торгівлі Турецької Республіки Мехмет Муш.

18 серпня 2022

Заробітчани за пів року перерахували в Україну майже $6,5 млрд

За I півріччя заробітчани перерахували в Україну $6,46 млрд., це на 6,2% менше, ніж роком раніше, повідомляє проєкт "Ціна держави" з посиланням на дані НБУ.

18 серпня 2022

Fitch підвищило кредитний рейтинг України

Міжнародне рейтингове агентство Fitch оголосило про підвищення кредитного рейтингу платоспроможності України за зобов'язаннями в іноземній валюті на одну сходинку - з RD (обмежений дефолт) до CC (імовірний дефолт). Про це пише Deutsche Welle, посилаючись на повідомлення на сайті агентства від 17 серпня.

18 серпня 2022

Президент Туреччини Реджеп Ердоган прибув в Україну

Сьогодні, 18 червня, президент Туреччини Реджеп Ердоган прибув  до Львова.

Турецький лідер має зустрітись  з президентом України Володимиром Зеленським. Як очікується, двостороння зустріч триватиме близько години.

Після цього мають початися переговори у тристоронньому форматі за участю генерального секретаря ООН Антоніу Гутерріша.

18 серпня 2022

Глава МАГАТЕ готовий очолити делегацію на ЗАЕС - Кулеба

Генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі повідомив главу МЗС України Дмитра Кулебу, що готовий очолити делегацію на Запорізьку АЕС. Про це у твітері повідомив міністр закордоннниї справ України.

"Рафаель Маріано Гроссі поінформував мене що, у відповідь на запрошення України він готовий очолити делегацію МАГАТЕ на Запорізьку атомну електростанцію. Я підкреслив нагальність такої місії, аби протидіяти загрозам безпеці, спричиненим російською агресією", - написав Кулеба.

18 серпня 2022

Зафіксованих випадків мавпячої віспи в Україні нині немає - Ляшко

В Україні станом на зараз зафіксованих випадків мавпячої віспи немає. Система діагностики в нашій країні є.Про це розповів міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко в інтрерв`ю РБК-Україна.

"Поки що немає (випадків мавпячої віспи). Але система діагностики є, забезпечена. Ми зробили крок на випередження і встановили усім нашим центрам контролю та профілактики хвороб тест-системи для виявлення в тому числі мавпячої віспи. Плюс, ми зробили певну модернізацію тест-систем на дослідження за методом полімеразної ланцюгової реакції приблизно 20 нозологій", - зазначив міністр

18 серпня 2022