До кінця року Україна має виплатити $10 млрд боргів

Національний банк України оприлюднив календар планових платежів (станом на 1 липня 2022 року) із зовнішньої заборгованості перед нерезидентами в іноземній валюті: в третьому-четвертому кварталаз 2022 року уряд, центральний банк, підприємства і банки повинні виплатити $10,112 млрд, з яких $7,845 млрд - основна сума боргу, $2,266 млрд - відсотки.

01 вересня 2022

Електроніка в Україні: зростання цін

Станом на серпень ціни на більшість електронної продукції в Україні підвищилися на 20-25%. Стрибок курсу валют став вторинним чинником підвищення цін на електроніку, початковою причиною є повернення з 1 липня оподаткування імпортних операцій. Про це розповів засновник ритейлера електроніки та побутової техніки АЛЛО Дмитро Деревицький в інтерв'ю для "Економічної правди".

01 вересня 2022

Відкрився 79-й Венеційський кінофестиваль

31 серпня, у середу на острові Лідо у Венеції урочисто відкрився  79-й Венеційський кінофестиваль.

Найстаріша кіноподія Європи пройде  з 31 серпня по 10 вересня 2022 року. Цього року журі фестивалю очолить американська актриса Джуліанна Мур ("Ночі в стилі бугі", "Великий Лебовські", "Ганнібал", "Години"), яка активно підтримує Україну в боротьбі проти російських окупантів.

01 вересня 2022

"Знати" і "захищати" завжди йдуть поруч — Президент України привітав з Днем Знань

1 вересня, у День знань, Президент України Володимир Зеленський звернувся до українських школярів та студентів та привітав із початком нового навчального року.

  "Цей навчальний рік усі починають по-різному. Хтось далеко від дому - в інших регіонах України. Хтось далеко від дому — в інших країнах. Хто дистанційно, в онлайн-форматі. Хтось у рідній школі чи у своєму університеті, але все ж таки не в спокої. Однак важливо, що навчальний рік починається. Важливо, що навчання триває",  — зазначив Зеленський.

01 вересня 2022