Україна розраховує отримати від Росії не менше $300 млрд репарації за війну

Україна розраховує отримати від Росії не менше $300 млрд репарації за війну. Про це пише видання "LB.ua", посилаючись на Deutsche Welle.

09 вересня 2022

Темпи падіння ВВП сповільнюються - статистика Держстату і Мінекономіки

Держстат оприлюднив 8 вересня дані, згідно з якими зниження ВВП у ІІ-му кварталі 2022 року становило 37,2% (порівняно з ІІ-м кварталом 2021 року), що менше за попередні оцінки Мінекономіки (40,6%). Про це повідомляється на сайті Міністерства економіки України.

09 вересня 2022

Темпи інфляції поступово уповільнюються, цінова динаміка покращується - Мінекономіки

Темпи інфляції в Україні зменшуються другий місяць поспіль - це є важливим позитивним сигналом для споживачів та підприємств. Про це повідомляється на сайті Міністерства економіки України.

09 вересня 2022

Обрано претендента від України на боротьбу за премію “Оскар”

Український Оскарівський Комітет обрав фільм, який представлятиме Україну серед претендентів на номінацію на премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв та наук у категорії “Найкращий міжнародний повнометражний фільм”.

 Ним став фільм "Клондайк" режисерки Марини Ер Горбач .

09 вересня 2022

Залужний: "Нам дуже важко, але ми просуваємося вперед"

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний повідомив, що українські захисники за декілька днів звільнили понад тисячу квадратних кілометрів територій нашої держави та опублікував відповідне відео у Фейсбуці.

  "Понад 1000 квадратних кілометрів звільнено від окупанта в останні кілька днів. Нам дуже важко, але ми просуваємося вперед. Вдячні співгромадянам, які допомагають і чекають на нас", - йдеться у дописі.

09 вересня 2022

Рада ЄС повністю призупинила дію спрощеного візового режиму для росіян

Сьогодні, 9 вересня, Рада ЄС ухвалила рішення, яке повністю призупиняє дію Угоди про спрощення візового режиму між ЄС і Росією.Про це повідомляє прес-служба Ради ЄС.

"Це призведе до збільшення візового збору з 35 до 80 євро, необхідність надання додаткових документальних доказів, збільшення термінів оформлення віз і більш суворі правила видачі багаторазових віз", йдеться в повідомленні.

Рішення почне діяти з 12 вересня 2022 року.

09 вересня 2022

До Києва прибув прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький

9 вересня, до Києва з візитом  прибув прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький. В ході візиту планується проведення кількох офіційних зустрічей. Про це повідомив прессекретар польського уряду Пьотр Мюллер.

Матеуш Моравецький прибув до Києва, аби обговорити питання пов’язані з геополітичною ситуацією, енергетичним ринком та військовою безпекою.

09 вересня 2022