"Оксамитовий сезон" в столице Украины

18.10.2000, 17:28

Более 100 работ современных художников Крыма, а также выдающихся мастеров края прошлых лет будут представлены на выставке "Оксамитовий сезон", которая откроется 20 октября в Центральном доме художников в Киеве. (укр.)

Виставка "Оксамитовий сезон" - перша спільна акція художників півострова з Кримським Земляцтвом у Києві, організована при підтримці Міністерства культури і мистецтв України.

Земляцтво - благодійницька організація, яка згуртувала майже 150 вихідців з Криму та Севастополя. Його очолює Аркадій Федорович Демиденко, заступник Міністра транспорту України, колишній Голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим. Об'єднання мобілізує зусилля земляків, які проживають у Києві, для участі у розбудові Української держави, подальшого розвитку Кримського регіону. Важливим завданням Організації є також сприяння і надання допомоги землякам, у тому числі інтелігенції в реалізації її творчого потенціалу.

Кримська організація Спілки художників - одна з найбільших в Україні. Вона об'єднує 270 митців - живописців, графіків, скульпторів, майстрів декоративно-ужиткового мистецтва. Серед них широко відомі майстри пензля, народні художники України Валентина Цвєткова, Віктор Толочко, Степан та Людмила Джуси, заслужені художники України Яків Басов, Віктор Волков, Павло Грейсер, Іван Шевченко, Павло Мірошниченко.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також