ИМУЩЕСТВО ПРИ ПРИВАТИЗАЦИИ ОЦЕНИВАТЬСЯ ТЕПЕРЬ БУДЕТ ПО-НОВОМУ

20.10.2000, 17:09

Постановлением правительства Украины утверждена новая редакция методики оценки стоимости имущества во время приватизации, которое в соответствии с Государственной программой приватизации на 2000-2002 годы подлежит продаже. (укр.)

Запропоновані механізми відповідають міжнародним підходам до оцінки майна під час приватизації. Це сприятиме поповненню бюджетів усіх рівнів, оскільки вартість державного та комунального майна в усіх випадках його відчуження буде наближена до реальних ринкових цін. Крім того, на основі цієї методики підприємства зможуть відкоригувати дані бухгалтерського обліку відповідно до національних стандартів.

Методикою визначено порядок застосування заходів фінансової реструктуризації під час оцінки майна для підвищення вартості власного капіталу підприємства та запобігання його банкрутству. При цьому фінансовий аналіз здійснюється за спрощеною схемою.

Враховано також особливості оцінки майна під час його відчуження, застави, банкрутства. Врегульовані питання оцінки розмірів статутних фондів холдингових компаній та організації проведення експертної оцінки.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також