Кабинет Министров отчитался за 9 месяцев роботы

26.10.2000, 12:39

25 октября 2000 года состоялось заседание Кабинета Министров Украины, на котором был утвержден отчет о деятельности правительства за 9 месяцев. (укр.)

Відповідаючи на численні запитання журналістів на прес-конференції, яка відбулась після засідання Уряду, Віце-прем'єр-міністр України Юрій Єхануров нагадав, що показники роботи української економіки за 9 місяців свідчать про стійкий перехід економіки у фазу зростання. "Особливо я задоволений тим, як відзвітували наші селяни за дев'ять місяців", - підкреслив Юрій Єхануров.

Уряд вважає, що до кінця року зростання ВВП буде не 2%, як зазначалося в макроекономічних показниках на цей рік, а 3,5%. На думку Юрія Єханурова ця цифра має бути навіть більшою. Щодо показників промисловості, то ріст виробництва за 9 місяців становив 11,7%. До кінця IV кварталу, вважає перший Віце-прем'єр-міністр, буде не менше 8%. Найважливіше те, яка промисловість зростає найбільшими темпами, а це - переробна, легка, харчова, деревообробна, які на 90% є вже приватними, це середні підприємства.

Кабінет Міністрів ретельно працює над макроекономічними показниками наступного року і в проект бюджету до другого читання будуть внесені зміни. Економіка України працює значно краще, ніж передбачалося це попередньо, заявив Ю.Єхануров. Разом з тим, як зазначив перший Віце-прем'єр-міністр: "Уряд оцінки сам собі не дає. Оцінку Уряду має давати Президент України і Верховна Рада".

Щодо темпів надходження коштів до бюджету, то порівнюючи з минулим роком, вони високі. Але відставання від визначених на цей рік показників, істотні. Ю.Єхануров зазначив, що він матиме розмову з Міністром фінансів з приводу перевищення показників розрахунків з місцевими бюджетами. Показник 108% є дуже високим, зазначив він.
По материалам пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також