Все опасные объекты - на учет

08.11.2000, 12:34

В Украине будет проведен экологический мониторинг потенциально опасных объектов. (укр.)

"У процесі подолання лиха в селі Болеславчик виявилося, що проблема є серйозною і не обмежується одним районом. Вона охоплює екологічний стан всієї країни", - наголосив Віце-прем'єр-міністр України Микола Жулинський.

За словами Жулинського, урядова комісія довела, що масова захворюваність у Болеславчику Первомайського району Миколаївської області спричинена збудниками хімічного складу. Саме тому вирішено провести своєрідний екологічний моніторинг усієї України. Особливу увагу буде звернено на шахтно-пускові установки, серед яких є так звані "безгоспні" об'єкти, що не передані під контроль органів місцевого самоврядування. Микола Жулинський наголосив, що потрібно встановити відомчу приналежність шахтно-пускових установок, знятих з експлуатації наприкінці 60 - протягом 70-80 років, та здійснити всі необхідні санітарні та біологічні заходи з рекультивації земель, на яких вони розташовані.

"Щоб попередити в майбутньому катастрофи техногенного масштабу, ми розробимо заходи по всій Україні для проведення моніторингу екологічного стану всіх шахтно-пускових установок, висотних об'єктів, мостів тощо", - наголосив М. Жулинський.

Віце-прем'єр також зазначив, що у 2001 році - вперше за роки незалежності України - видатки держбюджету на соціально-гуманітарні потреби зростуть майже на 26%.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також