Запрещен ввоз говядины из Германии в Украину

01.12.2000, 12:53

Украина ввела запрет на импорт говядины и продуктов с содержанием говядины из Германии в связи с информацией зарубежных СМИ о случаях заболевания губчатым энцефалитом ("коровье бешенство"), сообщил заместитель главного государственного инспектора ветеринарной медицины Украины Владимир Горжеев. (укр.)

"До офіційного підтвердження цієї інформації Міжнародним епізоотичним бюро (МЕБ), членом якого Україна є з 1993 року, обмеження на ввезення має тимчасовий характер", - зазначив він. Заборона на імпорт яловичини і продуктів із вмістом яловичини з Німеччини була введена також в Естонії і Литві, а ще раніше - в країнах Центральної Європи. Згідно з даними МЕБ, до списку країн, що зіткнулися з проблемою "коров'ячого сказу", крім Німеччини, входять також Франція, Велика Британія, Ірландія, Швейцарія, Португалія, Голландія.

Цікаво, що Росія заборонила ввіз продуктів з яловичини для профілактики також і з Польщі, яка межує з Німеччиною.

Країни Євросоюзу розробили спільні заходи, направлені на локалізацію випадків коров'ячого сказу, швидше виявилення і знищення хворих тварин. Людська форма сказу Крейцфельда-Якоба смертельно небезпечна і невиліковна.
Олександр Лящ.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також