Контролировать цены будет госинспекция

15.12.2000, 11:39

Постановлением Кабинета Министров Украины утверждено постановление о Государственной инспекции по контролю за ценами. (укр.)

Цей урядовий орган державного управління підпорядковано Міністерству економіки. Він здійснюватиме контрольно-наглядові функції з питань додержання усіма органами виконавчої влади, підприємствами та організаціями вимог щодо формування, встановлення та застосування цін і тарифів, їх економічного обгрунтування. Для цього, зокрема, Держінспекції та її територіальним органам надано право проводити перевірки бухгалтерських та інших документів, пов'язаних з формуванням і застосуванням тарифів, вимагати усунення виявлених порушень.

Центральні та місцеві органи виконавчої влади, уповноважені регулювати ціни і тарифи на окремі види продукції, товарів і послуг, зобов'язані надавати Державній інспекції один примірник нормативно-правових актів з питань ціноутворення протягом п'яти днів з дня набрання ними чинності.

Прийняття даної постанови приводить нормативні акти про органи державного контролю за цінами у відповідність з вимогами Указу Президента України про систему центральних органів виконавчої влади.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також