Юбилей Катерины Билокур

05.12.2000, 11:02

7 декабря исполняется 100 лет со дня рождения народной художницы Украины Катерины Билокур. (укр.)

Для відзначення ювілею видатної художниці постановою Уряду утворено організаційний комітет, який очолює Віце-прем'єр-міністр Микола Жулинський.

Проста селянка Катерина Василівна Білокур, яка все життя провела в селі Богданівка Яготинського району на Київщині, у своїй художній творчості сягнула світових вершин, стала одним із світочів національної культури. Зображуючи пензлем квіти й природу, вона створила для людей небачений раніш дивосвіт краси. Картини художниці "Цар Колос", "Берізка", "Сніданок" та інші з великим успіхом демонструвалися на міжнародних виставках, викликаючи захоплення видатних митців.

У ювілейні дні відбудеться ряд заходів пам'яті Катерини Білокур. Зокрема, 6 грудня в Державному музеї українського декоративного мистецтва у Києві буде представлено художній альбом "Світ Катерини Білокур". 7 грудня урочистості пройдуть на батьківщині художниці в селі Богданівка та в Яготині. 8 грудня у виставочному залі Національної спілки художників відкриється виставка творів Катерини Білокур з музеїв України.
Инф. пресс-службы Кабинета Министров Украины.

Читайте також