Леннона нет уже 20 лет

08.12.2000, 11:22

Сегодня, 8 декабря, исполняется 20 лет со дня трагической смерти композитора, исполнителя и одной из легенд рок-музыки Джона Леннона. (укр.)

Життя колишнього учасника славетних "Бітлз" обірвалося 8 грудня 1980 року від куль маніяка Марка Чепмена, котрі дістали Леннона перед його нью-йоркським помешканням "Дакота-Хаус".

Напередодні сумного ювілею вдова Леннона, 67-річна Йоко Оно, закликала людей замислитися над жахом збройного насилля, котрим охоплений сучасний світ. Зокрема Йоко порівнює життя у США з "перебуванням у зоні військових дій". Останнім часом Йоко оплачує оголошення на великих рекламних щитах у Нью-Йорку, Лос-Анджелесі та Клівленді, штат Огайо, котрими хоче привернути увагу американців до проблеми небезпеки великої кількості вогнепальної зброї "на руках" у американців США. На щитах зображено розбиті окуляри зі слідами крові та напис: "Після того, як 8 грудня 1980 року було застрелено Джона Леннона, у Сполучених Штатах від вогнепальної зброї загинули ще 676 тисяч людей".

Сьогодні у багатьох містах світу відбудуться різні заходи в пам'ять про Джона Леннона. Зокрема у Нью-Йорку у Центральному парку, поруч з місцем, де було вбито Леннона, пройде церемонія з свічками. У Ліверпулі біля будинку на вулиці Менлав Авеню, де пройшли дитячі роки Леннона, буде встановлено меморіальну дошку. А в США цього тижня вийшов на кіноекрани відреставрований запис фільму бітлів "Вечір важкого дня".
Олександр Шиманський.
Инф. газеты "Україна молода".

Читайте також