"Американцы" помогают в нападении. Кто поможет в защите?

25.04.2000, 16:59

Считанные дни остаются до начала чемпионата мира по хоккею в Санкт-Петербурге. Сборная Украины, укрепленная в нападении легионерами из американских клубов, первый свой матч проведет 30 апреля против сборной Беларуссии. (укр.)

Лічені дні залишаються до початку чемпіонату світу в групі А, який стартує найближчої п'ятниці в Санкт-Петербурзі. Збірна України свій перший матч (проти білорусів) проведе 30 квітня, тому вирушить до Пітера в четвер.

А в неділю підопічні Анатолія Богданова і Олександра Сеуканда повернулися з Норвегії, де двома матчами з національною збірною цієї країни завершили ігрову підготовку до світової першості. Результат цих поєдинків - неоднозначний: перший з них впевнено, хоча й з мінімальним рахунком виграли господарі (2:1), наступного дня також із різницею в одну шайбу перемогли гості - 5:4. Звичайно, поразці можна знайти безліч виправдань - важкий переліт, акліматизація, незіграність більшості збірників. Плюс небажані помилки у захисті, що й призвело до двох голів у ворота українців. Усі ж потуги провести гол у відповідь успіху не мали, й лише за секунду (!) до фінальної сирени нашим землякам вдалося скоротити рахунок. Приємно, що відзначився один із наших заокеанських легіонерів Костянтин Калмиков. Нападаючий "Сент-Джонса" (фарм-клуб енхаелівського "Торонто"), який у нещодавніх матчах з "Торпедо" виглядав інертно, забив і наступного дня. Як, до речі, і його американський "колега" Борис Проценко, котрий також виступає в АХЛ за фарм "Піттсбург Пінгвінз". Ще три шайби на рахунку капітана "Сокола" Василя Бобровникова (дубль) і нападаючого німецького "Нюрнберга" Вадима Шахрайчука. Напередодні світової першості така висока результативність не може не радувати, водночас головного болю наставникам збірної додають провали у захисті, де, до речі, зібрані дуже досвідчені виконавці. На усунення оборонних негараздів у тренерів не так уже й багато часу, хоча збірна й тренується у посиленому режимі - два заняття щодня.

Тим часом суперники нашої команди по груповому турніру чемпіонату світу - команди Швеції, Латвії та Білорусі - теж не сидять склавши руки. В ці дні свої чергові товариські поєдинки проведе білоруська команда, яка у Мінську двічі зустрінеться з австрійцями. Як вже повідомляла "УМ", їх збирається відвідати тренер української збірної Олександр Сеуканд.

Ось як завершилися найцікавіші з контрольних матчів наших суперників: Латвія - збірна клубів Росії - 3:5 і 2:2, Латвія - Фінляндія - 1:2 і 3:6, Швейцарія - Швеція - 2:5 і 6:4, Словаччина - Білорусь - 3:4 і 4:1. Віктор Іванченко. Инф. газеты "Україна молода"

Читайте також