29 АПРЕЛЯ - ВСЕУКРАИНСКИЙ ДЕНЬ ФУТБОЛА

29.04.2000, 11:12

29 апреля в Украине в третий раз отмечается Всеукраинский день футбола. В этот день всех поклонников футбола поздравил Президент Федерации футбола Украины Валерий Пустовойтенко. (укр.)

Шановні друзі, щирі прихильники футболу! Сердечно вітаю Вас із святом - Всеукраїнським Днем футболу! 29 квітня в Україні втретє відзначається це футбольне свято. Цього дня вся країна нагадує гігантський стадіон, де киплять і вирують пристрасті, усі, від гравців до вболівальників, захоплені чарами всенародної улюбленої гри, футболом. Усі, від малечі до людей поважного віку, хто хоч раз піддався цим чарам, все життя потім несуть у своєму серці любов до футболу, разом переживають радість перемог і гіркоту поразок.

В Україні за останні роки зроблено чимало для розвитку футболу, особливо дитячо-юнацького. Багато уваги приділяється поширенню цієї роботи в регіонах, де реконструюються стадіони, з'являються нові футбольні майданчики, школи і бази. Нині діяльність Федерації футболу України повністю спрямована на те, щоб створити молоді усі умови, аби вона гідно представляла футбольну Україну в майбутньому. Рік у рік, незважаючи на труднощі, більшає кількість аматорських колективів, зростає майстерність професійних футбольних клубів. Ми насправді живемо в час футболу.

Заходи, приурочені до Дня футболу, в Україні тривають вже місяць. У всіх регіонах країни відновлюються футбольні майданчики, відбуваються різноманітні турніри для футболістів різного віку - від юних до ветеранів.

А 29-30 квітня в Києві, на майдані Незалежності, пройде перший дитячо-юнацький турнір "Кубок вуличного футболу", організований Федерацією футболу України та її ексклюзивним партнером СП "Україна Футбол Інтернешнл" при підтримці компанії "МакДональдс", Кока-Кола, Національної телекомпанії України, спільно з іншими спонсорами, яким ми дуже вдячні за їхній внесок у розвиток справді народної гри. Саме завдяки такій допомозі маємо змогу розвивати, популяризувати футбол і досягти світових вершин, за що взялися футболісти національної збірної команди під керівництвом Валерія Лобановського.

Адже втілення проголошеного Федерацією футболу України гасла "Наша мета - 2002" складається з багатьох чинників. Зокрема й нашої повсякденної роботи, апофеозом якої є свято - День футболу. Бажаю всім, хто небайдужий до футбольного м'яча, здоров'я, щастя, радості, добра, нових перемог на смарагдових полях Європи і світу! Граймо за Україну разом!

Президент Федерації футболу України Валерій Пустовойтенко.

Читайте також