Первая победа сине-желтого Лобановского

27.04.2000, 18:08

Товарищеская встреча по футболу национальных сборных Украины и Болгарии, проходившая 26 апреля в Софии, завершилась победой украинских футболистов со счетом 0:1. (укр.)

На те й існують товариські зустрічі, щоб збірні команди лише перевіряли власні можливості. Про демонстрацію найкращих зразків гри, звичайно, не йдеться. Тим більше, що європейські національні команди почали підготовку до вирішення дуже різних завдань. У восьми позавчорашніх матчах грали учасники фіналу Євро-2000, ще стільки ж поєдинків провели команди, які на офіційний рівень вийдуть лише восени, коли стартує відбірковий цикл чемпіонату світу- 2002.

У Софії під дощем і за досить маленької аудиторії оновлена збірна Болгарії приймала українців, для яких це була перша зустріч під керівництвом Валерія Лобановського. Болгарія - Україна - 0:1. Софія. Стадіон "Георгій Аспарухов". 1500 глядачів. Гол: Андрій Шевченко, 54.

Болгарія: Здравков, Дончев, Марков, І. Петков, Б. Іванов, С. Петров (Пеєв, 10), Боримиров (Александров, 60), М. Петков (Топузаков, 46), Балаков, Донков (М. Петров, 55), Тодоров (Г. Іванов, 55).

Україна: Шовковський, Старостяк (Лужний, 46), Тимощук (Максим'юк, 61), Головко, Ващук, Дмитрулін (Гусин, 46), Зубов (Михайленко, 46), Ковальов (Несмачний, 46), Мізін (Костюк, 46), Шевченко (Кармильцев, 72), Мороз (Ребров, 46).

Арбітр: Сашо Лазаревський (Македонія).

Умовно матч можна розділити на два тайми. У першому ми побачили не зовсім звичне донецько-київське поєднання, а після перерви на полі було винятково київське "Динамо", ослаблене відсутністю своїх білорусів, грузинів і росіян. Гол болгарам організували два легіонери, які виступали у складі українського чемпіона минулого року. Олег Лужний зробив фланговий ривок у фірмовому стилі, а Андрій Шевченко майстерно скористався з його передачі і розстріляв Здравко Здравкова ударом головою з якихось трьох метрів. Форвард "Мілана" міг відзначитися й раніше, але не реалізував, зокрема, вихід сам на сам - дуже надійно у "рамці" діяв Здравков.

Болгари, за великим рахунком, виглядали блідою тінню тієї команди часів Христо Стоїчкова, котра входила в квартет найсильніших у світі. Останнім із "могікан" - Боримирову і Балакову - важко знайти спільну мову з новим поколінням гравців. Утім, і збірна Болгарії, і наша збірна зробили тільки перший крок у підготовці до випробувань восени, тому й гру треба оцінювати відповідно. Значно красномовнішим буде спаринг українців з командою Англії, котрий відбудеться наприкінці травня на Уемблі. Инф. газеты "Україна молода"

Читайте також