Не с Ленноксом, так хоть с "Босом"

27.04.2000, 11:35

Запланированный на начало нынешнего лета матч между Владимиром Кличко и Ленноксом Льюисом не состоится. Соперником украинского боксера, который будет защищать титул интерконтинентального чемпиона по версии WBA станет американец Девид Бостис. (укр.)

Кличко-молодший готується відстоювати пояс інтерконтинентального чемпіона. Запланований на початок літа матч між Володимиром Кличком і Ленноксом Льюїсом не відбудеться. Так сталося, що нью-йоркський суддя Льюїс Каплан виніс вердикт про позбавлення англійця - чемпіона світу за версією WBA - пояса, виграного в чесній боротьбі. Леннокс носив чемпіонську відзнаку лише 152 дні, але тепер трон порожній. За цей титул у липні битимуться Евандер Холіфілд і Джон Руїс.

Комментар Володимира про неможливість його поєдинку з Ленноксом Льюїсом був короткий: "Шкода, звісно, що так трапилося. Однак Леннокс є володарем пояса чемпіона світу за версією WBC. Я думаю, що ми ще зустрінемось у рингу".

А найближчий бій Кличкові-молодшому належить провести вже 29 березня. Володимир боксуватиме в Нью-Йорку перед матчем усе того ж Льюїса проти Майкла Гранта. З тим, хто протистоятиме українському велетневі, довгий час була цілковита невизначеність. Росс П'юріті, Френсіс Бота й Шенон Бригс відмовилися протистояти Кличкові, який має захищати титул інтерконтинентального чемпіона за версією WBA. Тривалі пошуки суперника таки увінчалися успіхом: у суботу Володимир матиме суперника в особі американця Девіда Бостиса.

Така собі темна конячка - "Бос", Бостис, - виступає за той самий клуб, що й переможці українців Росс П'юріті й Кріс Бірд. Свій перший бій на професійному рингу цей спортсмен (який, до речі, мало поступається Кличкові за антропометрією - 196 см зріст, 110 кг вага) провів 30 травня 1996 року. Відтоді він бився з професіоналами 24 рази: 12 поєдинків виграв нокаутом, 10 - за очками, один звів унічию й раз програв.

Суперниками Бостиса, який посідає аж 76-те місце в рейтингу IBO, були ще менш відомі боксери, ніж він сам, одначе це не дає Володимирові підстав розслаблятися: П'юріті теж був не з грандів, а обіграв. За даними сайту http://www.klichko.com, в "Боса" манера ведення бою схожа - в'язка й повільна, з постійним клінчуванням. Здається, аби повалити його на долівку, достатньо одного потужного удару. Але тактика Девіда така, що в потрібний момент він може накинутися на розслабленого суперника, як коршак. Вам це нічого не нагадує? Так, і Володимир не збирається повторювати старих помилок. Про суперника він каже так: "Здоровий і важкий боксер. Досить серйозний". А для любителів статистики наведемо позиції, які поки що займає Володимир Кличко в рейтингах світових боксерських організацій: WBC - 5-те, WBA - 3-тє, WBO - 2-ге. Ганс Забийворог. Инф. газеты "Україна молода"

Читайте також