ТУДА, ГДЕ НЕ СТУПАЛА НОГА АРТИСТА, ОТПРАВЯТСЯ ИСПОЛНИТЕЛИ-СМЕЛЬЧАКИ

05.04.2000, 19:15

Украинские артисты Лери Винн и Ирина Сказина осуществляют тур по интернатам и колониям для несовершеннолетних под названием "Молодежь - наше будущее". Артисты надеются, что творческие встречи помогут детям изменить свои жизненные ориентиры. (укр.)

Українські артисти Лері Вінн та Ірина Сказіна розпочали з третього квітня тур по інтернатам та колоніям для неповнолітніх під назвою "Молодь - наше майбутнє!" Поїздка відбуватиметься в два етапи, перший має завершитися 15 квітня. Крім названих виконавців, у поїздці погодилися взяти участь Ліна Скачко і Олександр Барикін, на деякий час приєднаються Олексій Глизін, Віктор Павлік та Гарік Кричевський. Співакам допомагатиме фокусник Володимир Ярченко. Тур проходитиме у формі творчих зустрічей: артисти будуть спілкуватися з дітьми після концертів. Вони сподіваються на профілактичний ефект бесід, зокрема Лері Вінн сподівається, що деякі діти поміняють свої життєві орієнтири.

Організатором поїздки є Український національний комітет молодіжних організацій (УНКМО), який об'єднує 69 всеукраїнських молодіжних організацій різного спрямування. Його ініціативу підтримав Президент України Леонід Кучма Указом "Про додаткові заходи щодо запобігання дитячої бездоглядності". Окремим пунктом указу Президент доручив проведення туру УНКМО. Мета акції, за словами заступника голови УНКМО Вадима Точеного, - привернути увагу державних, комерційних та громадських структур до проблем бездоглядної молоді в інтернатах та колоніях. За його словами, фінансування цих закладів відбувається на дуже низькому рівні. Тому він сподівається, що акція спонукає вітчизняних магнатів витратити певні суми на потреби "дитячих тюрем".

За словами організаторів акції, для поїздки було відібрано ті заклади, "де ніколи не ступала нога артиста". Тому цілком можливо, що діти, які там перебувають, не чули про Лері Вінна та всіх інших учасників. Тож артисти сподіваються головним чином на власну майстерність. Керівник акції Валерій Куцевалов зазначив, що в поїздці братимуть участь лише ті виконавці, які погодилися на безоплатну роботу.

Акцію також підтримав заступник голови Державного департаменту з виконання покарань Володимир Льовочкін. Він заспокоїв артистів: діти на них реагуватимуть нормально, без агресії. Дмитро ГОМОН. Инф. газеты "Україна молода"

Читайте також