Восток и Запад встретятся в Киеве

07.04.2000, 12:22

В Международном центре культуры и искусств в Киеве 7 апреля состоится премьерный показ фильма-номинанта на премию "Оскар" - "Восток-Запад". На премьере будут присутствовать режиссер фильма Режи Варнье и исполнители ролей - Олег Меньшиков, Катрин Денев, Богдан Ступка, Сергей Бодров-младший и другие. (укр.)

А Київ зустрічає мадам Катрін Деньов. Кіно, про яке так довго говорили, нарешті в Києві. Точніше, в місті воно вже було, але лише в стані ескізу чи на рівні ідеї. Бо знімали "Схід - Захід" у київських двориках. А над організаційним процесом та над забезпеченням картині пристойного майбутнього довелося добряче попрацювати її співпродюсеру Олександру Роднянському.

Хоча, за великим рахунком фільм був приречений і на успіх, і на інтернаціональну до себе увагу. Режисер Режи Варньє працював з Катрін Деньов, Богданом Ступкою, Сергієм Бодровим-молодшим - така компанія просто не могла не стати номінантом на "Оскара". І майже вся вона у повному складі приїхала на київську прем'єру фільму.

Найбільша увага, звісно ж, мадам Деньов, що прибуває до Києва сьогодні. На неї вже чекають розкішні апартаменти в одному з приватних столичних готелів. Раніше у цих "номерах" зупинялися Алла Пугачова й Валерій Леонтьєв. Обстановочка, звичайно, "скромненька": антикварні меблі, двоспальне ліжко, парочка оксамитових крісел, трюмо, але ж вікна виходять на старовинну київську вуличку, а це, самі розумієте, і є отой самий престиж, за яким так ганяються "нові росіяни" і від якого, можливо, вже й стомилися зірки. До речі, на пошуки саме таких вуличок Режи Варньє витратив стільки часу: йому ж для фільму потрібен був антураж старого міста, міста півстолітньої давнини, а навколо одні лише євроремонти та пластикові вікна.

До Києва також приїжджають й виконавці інших ролей: Сергій Бодров-молодший, Олег Меншиков, Тетяна Догілєва. Прем'єра фільму відбудеться в Міжнародному центрі культури й мистецтв, де, до речі, знімалися й деякі епізоди картини. Людмила ОЛТАРЖЕВСЬКА. Инф. газеты "Україна молода"

Читайте також